Vlees/Carno

De kwaliteit en daarmee de betrouwbaarheid van onze voeding is essentieel voor een gezonde en bewuste levensstijl. Helaas weten wij inmiddels dat de etiketten op de etenswaren die wij kopen niet altijd betrouwbaar zijn. Verkeerde informatie kan verstrekkende gevolgen hebben voor de veiligheid van de consument, maar kan ook ethische aspecten in het geding brengen.

Voor bepaalde geloofsgemeenschappen bijvoorbeeld is het zeer belangrijk om te weten of de etenswaren in overeenstemming zijn met de voorschriften van het geloof. Maar ook voor vegetariërs, veganisten en mensen die om andere redenen een speciaal dieet volgen, is het zeer belangrijk om te weten wat de inhoud van een bepaald product is.

De voorbeelden van hamburgers die verkocht werden als rundvlees burgers en uiteindelijk paardenvlees bleken te bevatten kent iedereen inmiddels wel. Maar ook producten waarvan men het niet verwacht kunnen vlees of vleesproducten bevatten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zgn. vegetarische snacks.

Er is door deze ontwikkelingen behoefte ontstaan naar snelle en nauwkeurige testen die de aanwezigheid van diverse diersoorten in een product snel en nauwkeurig kunnen detecteren.

De voedingsindustrie, supermarkten en keurmeesters kunnen in deze behoefte voorzien door de producten bij ons te laten testen. Afhankelijk van de testresultaten kunnen zij indien nodig passende maatregelen treffen.

Maar ook de consument die een bepaald product niet helemaal vertrouwd kan dit natuurlijk zelf laten testen. Zo bieden wij ook particulieren de mogelijkheid om een volledige vleestest te laten uitvoeren. Zo krijgt u zekerheid over de inhoud van uw product. De test geeft daarbij uitsluitsel over de aanwezigheid van acht verschillende diersoorten waarop getest wordt. Het is daarbij niet mogelijk om aan te geven of het product helemaal halal is.

De testresultaten van onze vleestest verkrijgen wij middels de CarnoCheck® test en zijn eenduidig en snel.