(Medisch) professionals

Als professional wilt u uw patiënten voorzien van de juiste informatie en indien noodzakelijk een zo specifiek en doelgericht mogelijk behandelplan bieden. Dit is alleen maar mogelijk indien u volledig op de hoogte bent van de medische gesteldheid van uw patiënt. BeniLabs Medical Diagnostics biedt u daarom de directe toegang tot een high-tech DNA laboratorium.

Telefonisch, of via deze website kunt u (zelf)afname sets aanvragen. Deze kunt u vervolgens zelf op voorraad houden en inzetten wanneer het nodig is. Met behulp daarvan kunt u op zeer eenvoudige en pijnloze wijze een lichaamsmonster bij uw patiënt afnemen. Het door u afgenomen (DNA) materiaal stuurt u vervolgens aan ons retour, waarna wij de verdere afwerking en bepaling voor u kunnen uitvoeren.

Unieke dienstverlening

Samenwerken met BeniLabs betekent dat u expertise en kwaliteit in huis haalt. Wij beschikken over een jarenlange ervaring op het gebied van DNA analyses in de Bio Medische wetenschappen. Daarnaast zijn wij nagenoeg het enige laboratorium in Nederland dat alle aangeboden testen in het eigen laboratorium uitvoert. Wij hoeven het door u aangeleverde materiaal derhalve niet naar derden door te sturen, waardoor wij extra voordeel kunnen bieden t.o.v. andere laboratoria, te weten:
  • Waarborg van anonimiteit.
  • Snelle testuitslagen.
  • Sterk concurrerende tarieven.
Indien er restmateriaal overblijft na het afronden van de test wordt dit materiaal direct vernietigd. Wij slaan geen restmateriaal op.

Welke testen kunt u bij ons laten uitvoeren?

Als (medisch) professional kunt u in bij ons terecht voor de hieronder genoemde testen. Staat de test waarnaar u op zoek bent er niet bij? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wellicht kunnen wij u toch verder helpen.

HPV test
Wilt u uw patiënt ondersteunen bij de overweging zich te laten inenten tegen HPV? Middels onze (zelf)afname test kunt u heel eenvoudig het benodigde (DNA) materiaal afnemen, om vervolgens door ons te laten testen op de aanwezigheid van o.a. HPV 16 en 18. Indien uw patiënt de afname liever in de privacy van de eigen woning doet, is dit ook mogelijk. Met onze HPV test kan een patiënt dit namelijk ook heel gemakkelijk zelf uitvoeren. Nadat wij de afwerking en bepaling uitgevoerd hebben, ontvangt u of uw patiënt van ons de uitslag en een advies dat u kunt gebruiken bij de nadere ondersteuning/advisering van uw patiënt. U kunt via onze website heel eenvoudig een HPV (zelf)afname test aanvragen.

Vaginose/vaginitis/trichomonas test
De bij vaginose voorkomende (facultatief) anaerobe bacteriën produceren succinaat. Dit remt de chemotaxis van granulocyten. Hierdoor kan een toename van anaërobe bacteriën plaatsvinden zonder duidelijke ontstekingsreactie. Dit, in tegenstelling tot normale infecties zoals gonorroe. Bij deze infecties worden ook wel anaëroben gekweekt maar de ontstekingsreactie is daarbij zo hevig dat de remmende werking van succinaat producerende anaëroben op de chemotaxis van granulocyten teniet wordt gedaan. Het effect van vaginose op vroeggeboorte wordt als volgt verklaard. De in overmaat aanwezige anaërobe bacteriën zijn in staat om fosfolipase A2-activiteit te ontwikkelen en daarmee arachidonzuur (een fosfolipide uit de foetale membranen) vrij te maken. Arachidonzuur is een essentieel bouwsteen voor prostaglandinen. De aldus gestimuleerde prostaglandinesynthese kan daarbij leiden tot vroeggeboorte.

Onze Vaginose/vaginitis/trichomonas test wordt een volledig objectieve uitslag gegarandeerd waarbij in een enkele test gekeken wordt naar de voornaamste bij vaginosis en vaginitis voorkomende bacteriën en schimmels en bovendien wordt getest op de aanwezigheid van Trichomonas vaginalis. Aan de hand van de testresultaten kan vervolgens een specifiek behandelingsplan worden opgesteld. U kunt via onze website heel eenvoudig een Vaginose/Vaginitis/Trichomonas test aanvragen.