Particulieren

Door de opkomst van het internet is informatie over o.a. voeding en gezondheid zeer eenvoudig te vinden en te raadplegen. Hierdoor worden mensen steeds kritischer en gaat men vaak zelf op zoek naar meer informatie, antwoorden en oplossingen. Benilabs Medical Diagnostics speelt in op deze ontwikkelingen door u als particulier een directe toegang (zonder tussenkomst van derden) tot een high-tech DNA laboratorium te bieden.

Door middel van onze zogenaamde zelfafname testen kunt u op zeer eenvoudige en pijnloze wijze een lichaamsmonster bij uzelf afnemen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de afname van wangslijmvlies cellen m.b.v. een steriel wattenstaafje. De benodigde afname sets zijn allemaal via deze website of telefonisch aan te vragen. Na retourzending van uw materiaal voeren wij in ons eigen DNA laboratorium de verdere afwerking en bepaling uit. De aangeboden testen kunnen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een zwangerschapstest, alleen in een goed uitgerust modern DNA laboratorium uitgevoerd worden. Wij spreken derhalve ook heel bewust over een zelfafname test en niet een over een thuistest.

Unieke dienstverlening

Onze jarenlange ervaring staat borg voor expertise en kwaliteit en daarnaast behoren wij tot de kleine groep van laboratoria die alle aangeboden testen in het eigen laboratorium kan uitvoeren. Wij hoeven uw materiaal derhalve niet door te sturen naar derden, waardoor wij u extra voordeel kunnen bieden t.o.v. de meeste andere laboratoria, te weten:
  • Waarborg van anonimiteit.
  • Snelle testuitslagen.
  • Sterk concurrerende tarieven.
Aangezien er na afronden van een test geen restmateriaal wordt opgeslagen (alles wordt direct vernietigd) is uw privacy ook wat dat betreft gewaarborgd.

Meer weten?
Via deze website bieden wij u naast een directe ingang tot ons laboratorium ook meer achtergrondinformatie over o.a. HPV, MRSA, Vaginose/Vaginitis, verwantschap en vleestesten.

Welke testen kunt u bij ons laten uitvoeren?

Als particulier kunt u bij ons terecht voor de hieronder genoemde testen. Staat de test waarnaar u op zoek bent er niet bij? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wellicht kunnen wij u toch verder helpen.

HPV Test
Overweegt u om zich te laten inenten tegen HPV, maar weet u niet zeker of dit in uw situatie zinvol is? Dan kunt u heel eenvoudig en in de privacy van uw eigen woning een zelfafname test uitvoeren. U hoeft niet eerst naar een huisarts voor een uitstrijkje. Nadat wij de bepaling hebben uitgevoerd ontvangt u van ons de uitslag en een advies. Hierna kunt u samen met uw huisarts de eventueel te nemen vervolgstappen bespreken. U kunt via onze website heel eenvoudig een HPV test aanvragen en/of meer informatie over HPV raadplegen.

Vaginose Vaginitis Trichomonas test
Heeft u vaginale klachten, zoals jeuk, branderig gevoel, overmatige en vreemd uitziende afscheiding, of andere problemen? Dit kan duiden op een SOA, maar het kan ook vaginose/vaginitis zijn, dit wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van ongewenste (aantallen) bacteriën en schimmels. Twijfelt u nog over een bezoek aan de huisarts? U kunt ook eerst heel eenvoudig en in de privacy van uw eigen woning een zelfafname test uitvoeren. Nadat wij de bepaling hebben uitgevoerd ontvangt u van ons de uitslag en een advies. Hierna kunt u samen met uw huisarts de eventueel te nemen vervolgstappen bespreken. U kunt via onze website heel eenvoudig een Vaginose Vaginitis Trichomonas test aanvragen en/of meer informatie over Vaginose/Vaginitis raadplegen.

Vleestest
Bent u vegetariër of veganist? Vermijdt u bepaalde vleesproducten vanwege uw geloof? Volgt u een special dieet wegens gezondheidsredenen? Of bent u gewoon graag volledig op de hoogte van de kwaliteit/inhoud van bepaalde vleesproducten? Dan kunt u bij ons terecht voor een onafhankelijk, snel en eenduidig testresultaat van het door u aangeleverde product. Met onze CarnoCheck® test kan namelijk de aanwezigheid van 8 verschillende diersoorten gedetecteerd worden in geheel of gedeeltelijk voorbereide producten. U kunt via onze website heel eenvoudig een vleestest aanvragen en/of meer informatie over de vleestest raadplegen.