Over dr. A.J.M.C. (Ton) Beniers

Ton Beniers is de oprichter en eigenaar van BeniLabs Medical Diagnostics. Ton heeft de opleiding tot bioloog o.a. verkregen aan de vroegere Katholieke Universiteit van Nijmegen (nu: Radboud Universiteit Nijmegen). Afgestudeerd als moleculair bioloog heeft hij zich binnen de studie verder verdiept in de richtingen anthropogenetica, kinderoncologie en aquatische microbiologie. Daarnaast behaalde hij onderwijsbevoegdheden voor biologie en scheikunde.

Na zijn studie trad hij in dienst van de afdeling Urologie van het Radboud Ziekenhuis te Nijmegen alwaar hij zich verder specialiseerde in de medische wetenschappen met een promotieonderzoek naar de experimentele behandeling van niertumoren. Na enige jaren als zelfstandig onderzoeker (postdoc functie) zijn onderzoek aan niertumoren verder verdiept te hebben op moleculair niveau aanvaardde hij een functie als hoofd van het Laboratorium voor Urologie in het Klinikum, het universiteitsziekenhuis te Aachen (Aken), Duitsland. Als leidinggevende was hij verantwoordelijk voor zowel de routine- (o.a. fertiliteitsonderzoeken en psa testen) als de research laboratoria van het urologische Instituut. Hoofdthema binnen de research was de urologische oncologie waarbij de kinderoncologie een belangrijke rol innam.

Verantwoordelijk voor o.a. de ontwikkeling, productie en distributie van specifieke tumorvaccins werd als resultaat van de research onder zijn leiding een speciale afdeling aan de laboratoria toegevoegd waarin patiënt specifieke tumorvaccins werden geproduceerd voor patiënten met niertumoren. Als veiligheids- en stralingsdeskundige was hij verder verantwoordelijk voor de algehele veiligheid en de omgang met straling en radioactiviteit binnen de gehele afdeling Urologie.

In 1998 heeft Ton Beniers op persoonlijke basis en eigen initiatief de research activiteiten uit de periode bij het Academisch Ziekenhuis van de RWTH verder afgerond en verwerkt. Dit resulteerde in meerdere peer reviewed publicaties. Gedurende deze periode ontstond tevens het idee om de medische diagnostiek voor iedereen toegankelijk te maken. Het idee om een eigen laboratorium op te richten was geboren en gedurende een aantal jaar werden de eerste stappen gezet richting het realiseren van dit eigen laboratorium. Zo werd de woning in Beutenaken volledig verbouwd om ruimte voor het laboratorium te creëren. In 2009 was BeniLabs Medical Diagnostics een feit.

Inmiddels is BeniLabs Medical Diagnostics een gevestigde naam in de medische diagnostiek en onder leiding van Ton Beniers wordt een zeer diverse klantenkring voorzien van professionele testresultaten en adviezen.