Vaginose Vaginitis Trichomonas test

Onze test geeft u op objectieve wijze een duidelijk antwoord op de vraag of, en zo ja welke microörganismen er een rol spelen bij uw vaginale klachten. Er wordt getest op de meest voorkomende bacteriën, gisten en zelfs op Trichomonas vaginalis. Met moderne geautomatiseerde DNA-technieken wordt de aanwezigheid van ongewenste (aantallen) bacteriën en schimmels onderzocht.

Waarom een DNA test?

De uitslagen van de gangbare onderzoeksmethoden zijn afhankelijk van factoren als menstruatie, vaginale spoelingen en geslachtsgemeenschap. Daarbij kunnen ook de symptomen van de verschillende vormen van vaginitis elkaar overlappen waardoor het bepalen van een gericht behandelingsprotocol bemoeilijkt wordt omdat de verschillende vormen niet op dezelfde wijze behandeld kunnen worden. Een op de vijf infecties blijkt bovendien ook nog uit een mengvorm te bestaan waarbij de kans bestaat dat bepaalde vormen niet worden herkend. Tevens blijkt de interpretatie van de routinematige testresultaten gevoelig te zijn voor subjectieve beoordeling.

Met onze test wordt een volledig objectieve uitslag gegarandeerd waarbij gekeken wordt naar de voornaamste bij vaginosis en vaginitis voorkomende bacteriën en schimmels en bovendien wordt getest op de aanwezigheid van Trichomonas vaginalis. Aan de hand van de testresultaten kan vervolgens een specifiek behandelingsplan worden opgesteld.

Wie kan de Vaginose/Vaginitis/Trichomonas test aanvragen?

De test wordt aangeboden aan particulieren (vrouwen van alle leeftijden), huisartsen en geneeskundige diensten.

De procedure gaat als volgt in zijn werk:

Uitslag binnen 2 werkdagen!

  1. U vraagt de Vaginose/Vaginitis/Trichomonas test aan, d.m.v. het online aanvraagformulier.
  2. U ontvangt van ons de factuur per e-mail.
  3. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben, wordt direct de afname set (incl. duidelijke instructies) per post aan u verzonden.
  4. De afname set wordt discreet verpakt, zodat aan de buitenkant niet te zien is wat er in zit.
  5. Nadat u de zelfafname heeft uitgevoerd, stuurt u het materiaal nog diezelfde dag retour aan ons laboratorium in de daarvoor bestemde envelop.
  6. Na ontvangst van uw materiaal, wordt in het laboratorium de bepaling uitgevoerd.
  7. De uitslag van de Vaginose/Vaginitis/Trichomonas test (en, indien nodig een behandelingsadvies) sturen wij per post of e-mail.

CE-ivd markering

Onze test heeft een CE-ivd markering en voldoet daarmee aan de door de EU gestelde eisen aan medisch diagnostische testen.

Kosten

De totale kosten bedragen per test (afnameset, uitslag, advies): € 63,95
Deze kosten worden helaas niet vergoed door uw zorgverzekeraar, dit is ook het geval indien u de test bij uw huisarts zou laten doen. Want ook dan worden deze kosten via uw zorgverzekeraar gewoon in rekening gebracht.