SOA test

Waarom kiezen voor de SOA test van Benilabs?

Wij bieden u een test op de in Nederland meest voorkomende soa‘s, met het materiaal van 1 afnameset, kunnen meerdere soa's in 1x worden gedetecteerd. Voor vrouwen is dit de test op Chlamydia, Gonorroe en Trichomonas, voor mannen is dit de test op Chlamydia en Gonorroe. Bij deze zelfafname testen neemt u heel eenvoudig en pijnloos thuis bij uzelf het benodigde (cel)materiaal af. Dit stuurt u naar ons laboratorium waar het verder wordt onderzocht. De uitslag wordt u vervolgens per mail toegestuurd.

Aanvragen kan heel eenvoudig via de website. Na betaling van de kosten wordt u het afname setje toegestuurd in een neutrale envelop. Een enkele test is voldoende om de genoemde soa‘s te kunnen testen. Wel heeft u voor iedere afname plaats (1) vagina voor vrouwen of urine voor mannen, 2) mond, 3) anus een aparte test nodig.

CE-ivd markering

Onze test heeft een CE-ivd markering en voldoet daarmee aan de door de EU gestelde eisen aan medisch diagnostische testen.

Wie kan de SOA test aanvragen?

Deze test is geschikt voor iedereen (jong en oud) die denkt een SOA te hebben opgelopen.

De procedure gaat als volgt in zijn werk:

Uitslag binnen 2 werkdagen!
  1. U vraagt de SOA test aan, d.m.v. het online aanvraagformulier.
  2. U ontvangt van ons de factuur per e-mail.
  3. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben, wordt direct de afname set (incl. duidelijke instructies) per post aan u verzonden.
  4. De afname set wordt discreet verpakt, zodat aan de buitenkant niet te zien is wat er in zit.
  5. Nadat u de zelfafname heeft uitgevoerd, stuurt u het materiaal nog diezelfde dag retour aan ons laboratorium in de daarvoor bestemde envelop.
  6. Na ontvangst van uw materiaal, wordt in het laboratorium de bepaling uitgevoerd.
  7. De uitslag van de SOA test (en, indien nodig een behandelingsadvies) sturen wij per post of e-mail.

Kosten

De totale kosten bedragen per test (afnameset, uitslag, advies): € 47,95
Deze kosten worden helaas niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Een soa-test is tegenwoordig alleen gratis wanneer u tot een van de risicogroepen behoort. Indien u de soa-test bij de huisarts zou laten doen, worden de kosten daarvoor dus ook gewoon in rekening gebracht. Lees hierover meer bij de veelgestelde vragen.

SOA partnerwaarschuwing

Indien een of meerdere van de geteste soa‘s in het door u opgestuurde materiaal wordt aangetoond dan bent u zogenaamd drager van die betreffende soa of soa‘s. Dit betekent dat u daarvoor behandeld dient te worden door de huisarts of door de GGD in uw regio. Het betekent echter ook dat u de soa over kunt brengen op uw sekspartner(s). Het kan zelfs zijn dat het inmiddels al is doorgegeven en dat daardoor ook uw partner(s) is of zijn besmet. Om te voorkomen dat de besmetting steeds verder wordt doorgegeven is het van groot belang uw partners daarvoor te waarschuwen. Zij zullen zich vervolgens ook moeten laten testen en eventueel laten behandelen. Veel mensen vinden het een groot probleem om hun sekspartner(s) te waarschuwen omdat zij zich schamen voor hun aandoening. Om daarbij te helpen kan door huisarts of GGD hulp worden geboden om de sekspartners van het afgelopen half jaar te waarschuwen. Daarbij bestaat zelfs de mogelijkheid om dit anoniem te doen.