Keukenhygiëne thuis

Voor horeca gelegenheden gelden strenge hygiëne- en veiligheidsregels. Deze regels en richtlijnen zijn wettelijk vastgelegd en horeca bedrijven worden streng gecontroleerd op naleving hiervan. Maar hoe is het gesteld met de keukenhygiëne bij de mensen thuis? Is men wel voldoende op de hoogte van de gevaren van een slechte keukenhygiëne?


Uit onderzoek van het RIVM is gebleken dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking voldoende op de hoogte is van de benodigde keukenhygiëne. Het waarschuwingsetiket op de verpakking van kippenvlees draagt volgens dit zelfde onderzoek bij aan een verbetering van de keukenhyiëne bij de mensen thuis. Het RIVM geeft dan ook het advies om het waarschuwingsetiket te behouden. Meer informatie en het gehele onderzoeksrapport zijn te vinden op de website van het RIVM.

Mijns inziens zou een waarschuwing op eieren ook passend zijn aangezien deze een grote bron van salmonella besmettingen zijn.
 


Geplaatst op: 15-11-2015